Интервјуа

Ако не ја покажеш идејата пред светот никогаш нема да знаеш дали има шанса да успее или не.
Во вакви случаи не може да се примат законските одредби, потрошувачите не добиваат фискална сметка, немаат можност да го вратат производот или средствата кои ги дале да им бидат вратени.
СН Осигурителен брокер АД Битола останува синоним за доверба, висок квалитет на услугите, чесен однос кон осигурениците и концепт на современа програма за осигурување.
Во кафулето, чии сопственици се лица со оштетен слух, има дигитално мени преку кое секој кој сака може да си го порача омиленото кафе на толковен јазик.
Интервју со Дарко Велков: Македонија преку Vrabotuvanje.com дел од организација на регионален онлајн саем за вработување
Кина ги поддржува кинеските претпријатија да финансираат во С.Македонија, и се надева, дека двете страни ќе остварат соработка во различни области, вклучително и 5G технологиите. Се разбира, Кина очекува земјата да обезбеди фер, праведен, пријателски, стабилен и недискриминаторски деловен амбиент, како и секогаш, вели кинескиот амбасадор во земјава, Џанг...
Нескромно истакнуваме дека сме лидери во земјоделското осигурување помеѓу брокерските друштва и воопшто на цел осигурителен пазар.
Посебно ни е драго што имаме високо свесни клиенти бидејќи тие гледаат како Diamond ќе се развие меѓу останатите места за живеење во Македонија. Воодушевени сме кога ќе видиме дека нашите клиенти се сигурни што направиле стилски избор за живеење и паметна инвестиција.
Бизнис ангелите се од посебно значење за малите и средните претпријатија и поради фактот што освен финансиска поддршка, обезбедуваат и искуства, знаења, експертиза и контакти за ризичните бизниси.
Дигиталниот маркетинг е професија за луѓе кои сакаат динамичност, постојан раст и развој и секојдневни предизвици.
Сметам дека сè повеќе компании ќе бидат приморани да почнат да го применуваат direct to consumers (D2C) пристапот главно преку онлајн каналите и со тоа ќе почнат да го рекреираат досегашното вообичаено и познато искуство на купувачите, online.
Ако имате производ што одговара на кризата не смеете да си дозволите да не се рекламирате, но притоа мора да сте внимателни на социјалната компонента и да покажете и грижа за заедницата.
Како компанија сме насочени и многу ни значи задоволството на клиентот и поради тоа, се трудиме да понудиме најдобра цена по најдобри услови (кредити, лизинг). Секако, обезбедуваме и одлично сервисирање и грижа за автомобилот на секој наш клиент.
Бидете упорни, бидете одговорни, бидете дисциплинирани. Поставете си точно дефинирани цели кои ќе ви бидат главен фокус - тоа ќе ве води кон целта и реализацијата!
Секој нов предизвик претставува нова можност и нов потенцијал, останува на нас дали и како ќе ги искористиме.
Ние сме посветени на испорачување вредности кон сите клиенти, за иден успех на нашите компании и бизниси, нашите заедници и нашата држава.
Како што веќе рековме идејата е на едно место да се најдат компании и инвеститори - и оние кои го поминале успешно патот на финансирање и инвестирање и оние кои тоа засега само го посакуваат.
За да бидеме успешни треба да ги следиме и да учиме и од позитивните примери и пракси од светот кои постојат и кои успешно го развиваат иновативниот екосистем (Lead by example).
Младите константно да се предизвикуваат себеси, да излезат од комфор зоната, да не се плашат да преземат ризик, да побараат помош и да веруваат во себе и своите соништа.
Животот е како такси. Иако стоите, таксиметарот отчукува!
Сите активности се насочени кон грижата за брендот и со сигурност да се утврди дека портфолиото на производи што се нудат е со соодветен квалитет.
Ја имав таа среќа да дознаам што сакам до животот на свои 16 години. Но, не беше лесно да се фокусирам на тоа.
Клучно е да ја разберете визијата на клиентот и истата да ја претворите во супер квалитетен продукт кој најдобро ги адресира целите на клиентот, но и потребите на крајните корисници.
Новите времиња носат нови предизвици и за да се “носиме“ со нив потребно ни е многу време, добри луѓе и пари, а тоа не може да се направи со магично стапче. За таа цел потребна е добра стратегија