Новости

Францускиот претседател Франсоа Оланд, во првите два месеци откако е на власт, излегол со многу оргинални идеи за тоа како да се заштедат пари во време на криза.
Владата донесе оперативен план за вработување на невработени лица.
Со своите напори да ги намали емисиите на јаглерод во своите фабрики, компанијата Nestlé го достигна самиот врв на листата на глобални компании кои вложуваат во овој процес.
Во 2013 - 2014, големите играчи во дигиталната средина како Facebook, YouTube и Google ќе отворат уште повеќе платформи за реклами, за да привлечат големи количини на рекламни инвестиции кон себе.
Србија очекува дека во првата половина на следната година ќе се најде стратешки партнер за железарата Смедерево, со цел фабриката да започна со производство.
Дали мобилниот оператор Оне ќе нуди услуги од четвртата генерација на мобилна телефонија?
Министерството за труд и социјална политика вчера ги објави условите и начинот по кој Македонците ќе работат во странство.
Агенцијата за електронски комуникации по пат на јавен тендер изврши избор на давател на универзална услуга за обезбедување на целосен телефонски именик и за обезбедување на телефонска служба за информации за претплатниците во Република Македонија.
Вработените на ОНЕ го одбележаа големиот јубилеј на компанијата, една деценија работење на македонскиот пазар.
Бранко Радујко, досегашниот генерален директор на Телеком Србија соопшти дека поднел барање до Надзорниот одбор да биде разрешен, а кариерата ќе ја продолжи во друга меѓународна корпорација која работи во Србија.
Бројот на невработени во Грција во вториот квартал од годинава достигна 1.169.000, што во однос на претходниот квартал има плус дополнителни 4,3% невработени во споредба со истиот период од минатата година.
Властите во Хрватска отворија даночна канцеларија за големите компании.
Се повеќе аукции се одржуваат во Хрватска поради неплаќање на кредитите. Најмногу се продаваат станови, куќи, ниви, деловен простор.
Создавањето на банкарска унија е од суштинско значење за опстанокот на еврозоната, освен ако брзо не се случи комплетен фискален и политички сојуз, но тоа е малку веројатно, смета главниот економист на Уникредит, Ерик Нилсен.
Мика Лис е новиот главен оперативен директор на меѓународната компанија Станга АД, која нуди софтверски и телекомуникациски услуги со брендот StangaOne1.
Откако пред две недели во Плевен беше отворен втор продавница во градот од синџирот Лидл Бугарија, деновиве и жителите на Велико Трново ќе можат да купуваат од два објекта.
АФЦ е консултанска компанија која е е дел од АФ групацијата, основата во 1895 година во Шведска. Ги опфаќа областите од енергетика, индустрија, технологија и инфраструктура. Само во делот на енергетиката има над 1000 вработени, врвни експерти.
Долгоочекуваниот трговски центар Скопје Сити Мол свечено ги отвора вратите за своите посетители на 4 октомври 2012 г. Во текот на неколкуте дена по свеченото отвoрање ќе се реализираат разновидни активности наменети за сите посетители.
Новото глобално истражување за конкурентност на Светскиот економски форум покажа дека неколку држави од регионот ги подобрија своите рејтинзи.
Претприемништвото во малите претпријатија доживува експанзија во некои делови од регионов.
Во 2011 во споредба со 2010 година најголем раст во бројот на завршени станови има во Полошкиот статистички регион и во Југозападниот регион.
Меѓународната асоцијација на одгледувачи на тутун (ИТГА) на 14-ти септември 2012 година организира форум на тема ориентален тутун.
АД Електрани на Македонија се стекна со сертификат ISO 14001:2004.
Вип оператор во соработка со Самсунг, Еферио и ПСМ Фондација, го отворија новиот Предизвик за програмерите за создавање на нови иновативни апликации.