Настанот беше проследен со вмрежување помеѓу членовите на АчЧам и македонските стартапи.
Глобалната недела на претприемништвото се одржува во 170 држави низ светот.
Клучно е да ја разберете визијата на клиентот и истата да ја претворите во супер квалитетен продукт кој најдобро ги адресира целите на клиентот, но и потребите на крајните корисници.
(Не)чистиот воздух е главна тема во медиумите во последно време. Српскиот старт – ап AlgiOx разви уред што ги спојува технологијата и природата и овозможува чист воздух, пишува Нова економија. AlgiOx работи на принцип на фотосинтеза, користејќи микро алги. Тие имаат способност да ги отстрануваат штетните гасови и да произведуваат...
Трите највредни стартапи во Кина се Ant Financial со вредност од 150 милијарди долари, Bytedance 75 милијарди долари и Didi, со вредност над 50 милијарди долари.
Концепт терминалот е прикажан како дел од конгресот во светски рамки Intelligent Transport Systems.
Формулата им овозможува на пчелите да направат и до седум пати повеќе летови на ладни температури.
Батеријата на Mudita Pure се полни преку USB-C влез, а трае до пет дена со нормално користење.
Стартапот за испорака на храна моментално оперира во Чиле, Мексико, Перу и Торонто.
Петок за млади @ФИТР е дел од активностите на Фондот насочени кон поттикнување на критичкото и креативното размислување и развој на иновативноста и претприемништвото кај младите.
Повикот е отворен за секој бизнис/старт - ап или поединец со креативна бизнис идеја кои имаат потреба од инвестиција за раст и развој на нивниот бизнис.
Една тетратка чини од 10 до 25 долари, во зависност од квалитетот. Најмногу продаваат онлајн, но имаат и продавници во Австралија, САД и Велика Британија.
Outfit7, којшто се прослави со играта Talking Tom и франшизата Friends, оваа година слави 10 години постоење.
Уредот за чоколадо доаѓа заедно со апликацијата којашто им дава совети на корисниците како да го направат чоколадото според желбите.
Fridge Eye се поврзува со интернетот во домот и фотографира што има во фрижидерот секогаш кога тој ќе се затвори.
Tooth е изработена од шеќерна репка којашто преку специјален процес е претворена во еколошката состојка Floreon, додека влакненцата на четката се направени од Nylon 4.
Доаѓа со неколку екстра елементи како титаниумски мулти алат, џеб за мобилен телефон и пасош, магнетен држач за картички и држач за слушалки.
Компанијата на хрватскиот претприемач Мате Римац, Greyp Bikes, за 48 часа собра скоро милион евра од заинтересирани инвеститори преку јавна понуда на дигитални токени.
Купувањето на CTRL- labs ќе му овозможи на технолошкиот гигант повеќе да се фокусира на виртуелната и зголемената реалност, a cтартапот ќе се придружи на тимот Facebook Reality Labs којшто произведува готови производи.
Wheel the World постои од минатата година, а моментално брои тим од седуммина кои досега организирале патувања за повеќе од 900 луѓе.
Зад проектот стојат студентите Ина Крстевска, Филип Попоски, Марко Насески, Мартин Спасовски, Игор Џамбаски и Александар Јанковиќ, заедно со вон. проф. д-р Иле Мирчески и дипломираниот машински инженер Тошко Ристов.
Во самото пенкало има специјални “касети“ во коишто боите се мешаат во соодветен сооднос за да се добие нијансата  што треба.
Програмата #ИодБитолаСеМожи не е наменета за индивиудалци, туку за тимови од најмалку двајца.
Kомпанијата ќе донира од 10 до 15 илјади литри од адитивот на надлежните институции, кои се во вредност од шест до 10 илјади евра, за да се утврди неговата функционалност и примена во теренски услови.