Интервјуа

Балкан Биосерт Скопје го доби признанието од Европската комисија, со што производителите кои поседуваат сертификат издаден од нас, можат слободно да ги пласираат своите производи на пазарите во ЕУ.
Живееме во брзо и бурно време исполнето со стрес. Компанијата Филанд заедно со S Dream Чачак на македонскиот пазар нуди подобри решенија за одмор и опуштање од традиционалните душеци. Душеците се произведени по најнови научни сознанија за квалитетен и здрав сон.
Константно ги следиме потребите на граѓаните, ги набљудуваме трендовите во ЕУ и во соседните земји и се трудиме на пазарот на столарија да носиме новини од кои токму граѓаните ќе имаат најголем бенефит.
Можам да констатирам дека нашата приказна условно речено е невообичаена – прво го освоивме странскиот, а потоа нашиот пазар
Групацијата ЕОЅ е најголемиот финансиски сервис во светот кој во основата на својот бизнис модел го има сервисот “Откуп на долг”, а покрај финансирањето во долгови, работи и наплата на долгови во име и за сметка на своите клиенти и управување со кредитни информации.
Најважна цел на Машиноекспорт е успешно и одговорно извршување на барањата и потребите на клиентите. Тоа што опстојува повеќе од дваесет години на македонскиот пазар е доволен факт кој зборува за нивниот сериозен, стабилен и доследен однос посветен кон клиентите.
Она што сакаме да го “продадеме” како нов концепт на услуги е брендирањето, дизајнот, како и најиновативната услуга - герила маркетинг што може да се преведе како маркетинг на мали компании со мала инвестиција и големи идеи.
За киндер јајцата на Фереро знаат сите. Но колку знаат дека дел од играчките што се ставаат во нив се произведуваат во Македонија, во компанијата Мактоис? За производството и за соработката со Фереро разговаравме со извршниот директор на Мактоис, Русе Иљоски.
Компанијата Ариљеметал, под водство на фамилијата Ангелоски, е една од ретките на Балканот која се занимава со трговија, производство и развој на врзувачки елементи со врвен квалитет, според најстроги стандарди.
Со веќе постоечките центри во Бугарија, Романија, Словенија, Македонија, Србија, Албанија и новите во Ерменија и Бангладеш, и новите активности планирани за 2013 во БиХ, Полска и Турција, CEED го промовира развојот на приватниот сектор, ги потпомага малите и средни претпријатија и придонесува за економската стабилност.
Мотото на Синпекс е: ГРИЖА ЗА КВАЛИТЕТОТ и тоа не води кон сеопфатна грижа за висок квалитет и на услугата и на артиклите и на односите кои ги градиме.
Верица Мартиновска. Кликер Маркетинг. In-store. Ова би биле клучните зборови на интервјуто со директорката на маркетинг агенцијата чија приказна е слична на авантура во која се следат соништата и се ужива во нивната успешна реализација.
Во ова студио посебно се внимава и се акцентираат личните карактеристики кои на клиентите им даваат специфичен печат и ги издвојуваат од останатите. Бидете модерни и бидете свои, тоа е нашето мото.
Архитек груп е лиценцирано проектантско биро кое како компанија е основано 1992 година, а со проектирање и градежништво работи од 1997 година. Претежно се занимава со изработка на проекти за станбени и резиденцијални објекти, индустриски објекти и ентериери.
Интервју со Danny Goh, директор за бизнис развој на Hult International Business School за Европа.
Доказ за тоа дека Филип Арсов ја води Synapse во вистински правец е наградата за најуспешен претприемач во областа на микрокомпании за 2010 година.
Brainobrain е детска академија која потекнува од Ченаи, Индија. Формирана е пред повеќе од 12 години и се изучува во 20 земји во светот, меѓу кои е и Македонија, а досега ја минале преку 100.000 деца во светот.
Ние имаме менаџери со одлична бизнис идеја, одлична визија, но немаат храброст да зачекорат надвор. Мислам дека имаме компаративни предности во однос на Косово, Албанија, во однос на поголем дел од Србија, Бугарија, тоа би бил првиот лесен исчекор каде што би можеле да се прошириме.
4Virtus е млада компанија специјализирана за развој на веб решенија и мобилни апликации. Во рамките на компанијата функционира и оддел за креативен дизајн и дигитален маркетинг. Игор Христов, ко-сопственикот на компанијата има интересна приказна околу тоа како започнало се.
Компанијата Medicus Help веќе долго време е присутна на македонскиот пазар и се занимава со дистрибуција на ортопедски помагала и производи за нега и хигиена. Во рамките на компанијата функционира Жена Центар, каде се сретнавме со Радмила Ханџиска, маркетинг менаџер во компанијата.