Интервјуа

Покрај комерцијалниот карактер, Саем на Жена има и едукативен дел, кој му ја дава целата тежина и којшто го прави различен од било кој друг сличен настан. Во текот на тие три дена колку што трае, се одржуваат преку 100 предавања на многу, многу теми.
Кога ќе одлучите да работите со веќе докажан бренд ширум светот, застапен во повеќе од 30 држави со над 700 центри, тогаш успехот ви е загарантиран. Ние само го следиме чекорот на многуте успешни примери.
За овој чекор пред се беше неопходно да имам добра мотивација и желба за напредок што веќе го поседував, како и огромна поддршка од моето семејство.
Докажаното искуство и експертиза во оваа област со повеќе од 20 години професионално работно искуство гарантира единствени решенија со изградени односи на искреност, чесност и интегритет со клиентите кои ќе останат долготрајни
Се развивавме постепено, напорно работевме, не како некои фирми кои преку ноќ доживуваа бум. Нас ни требаа години.
Свесни сме за фактот што многу од туристите поради пристапноста на цените одат на одмор во околните држави, но обемноста на нашата понуда ќе ги задоволи и најпрефинетите вкусови.
Целата наша фирма се движи кон тоа да го задоволи муштеријата најмногу што може, да може потрошувачот повторно да се врати и да има доверба во нас. Довербата ни е најважна.
Добрата страна на нашиот бизнис е што производите што ги нудиме на пазарот немаат краток рок на траење, не се расипуваат, а и не се менуваат како модата, па единствен фокус на нашите вработени е како побрзо да ги услужат нашите клиенти
David Guetta немаше некои посебни барања, сакаше да има една соба со клима и кетеринг, за разлика од Carl Cox, кој бараше исклучиво црни или тегет пешкири.
Уште на почетокот се определивме за ексклузивни аранжмани кои се однесуваат на подалечни дестинации и долги години бевме единствени со ваква понуда. Покрај нив, она што ја обележува Аурора Турс се пакет аранжманите со чартер летови од Скопје
Луѓето не треба да копираат, туку во своето опкружување да се обидат да остават свој печат, да се водат од личните желби и потреби.
Минимална плата на брод е 700 долари, а за оние што одат прв пат, максималната месечна плата е 4.000 долари. Нормално, секоја плата со текот на годините расте, па оној што почнал со 700, сигурно за неколку години ќе дојде до 2.500 – 3.000 долари.
Казаз е еден вид плетење на накит и украси. Се изработува од сребро или од 24 каратно злато, развлечени во конец со дебелена од 0,08 микрони. Накитот се изработува рачно и се работи со помош на обична жица и игла за шиење.
Ако си фер кон клиентот, утре ќе ти донесе друг клиент. Битен ни е квалитетот и клиентите да се задоволни.
На повеќето бизниси им требаат финансии, но потребно е и искуство, умеење да се раководи со бизнисот. Затоа најдобро решение е да се најде претприемач кој има добра идеја и некој кој има време, можност и желба да помогне за развој на добрата бизнис идеја или бизнис.
Во дел од земјите на ЕУ процентот на рециклирање на амбалажниот отпад е над 70% од вкупно создадениот! По наши проценки, во Македонија се рециклираат не повеќе од 18% од вкупниот амбалажен отпад.
Воопшто не ми се допаѓа дистанцирањето од проблемите со кои се соочува општеството и тргнувањето на погледот на другата страна. На некои луѓе им е потребна помош и ние како граѓани на ова општество не смееме да замижуваме пред тој факт.
Безбедноста на храната станува се поважна и поради таа причина се вршат испитувања и анализи на секој производ. Големата распространетост се должи пред се на високо квалитетните производи.
Збор што би ја опишал нашата фирма и тимот што стои позади неа е ХУЛАХОПКИ со 21% еластин (ликра) - флексибилни, а сепак цврсти, квалитетни и издржливи.
Крајни корисници на софтверски решенија на кои работиме и за кои нудиме корисничка поддршка се познати светски ТВ куќи како MTV, Фокс, Ал Џaзира... Ал Џaзира влезе на Балканот во оној момент кога се создаде можност за локална поддршка од Скопје.
Идеите доаѓаат сами по себе, го бараш тоа во што си успешен и тоа што го сакаш и познаваш, притоа само го разработуваш. Битно е да им одговориш на барањата на клиентите и да им го понудиш тоа што го бараат.
“Беше некаде околу пет часот наутро. Цела вечер око не можев да склопам. За два дена ми доаѓаше мојот 25-ти роденден. И тогаш ми дојде креативна идеја: да основам компанија која ќе нуди се за најубавиот ден во годината – роденденот“, вели Колева.
Балкан Биосерт Скопје го доби признанието од Европската комисија, со што производителите кои поседуваат сертификат издаден од нас, можат слободно да ги пласираат своите производи на пазарите во ЕУ.
Живееме во брзо и бурно време исполнето со стрес. Компанијата Филанд заедно со S Dream Чачак на македонскиот пазар нуди подобри решенија за одмор и опуштање од традиционалните душеци. Душеците се произведени по најнови научни сознанија за квалитетен и здрав сон.