Интервјуа

Генерално, сите компании го имаат истиот проблем, а тоа е наплатата. Се соочуваме со момент да имаме каде да пласираме роба, а да имаме проблем да ја наплатиме.
Финалниот примерок на бебешката лична карта наликува на слика, бидејќи е урамен и покриен со стакло. Идеалната возраст за земање на отпечатоци е шест месеци.
Во 200 најуспешни македонски компании сме 10 години, а за прв пат годинава се појавивме и меѓу најголемите. На пазарот сме скоро 30 години, имаме многу искуство и ги научивме правилата.
Не интересираат сите индустрии што додаваат вредност, значи или производствени или услужни фирми кои сепак имаат потенцијал да растат и да вработуваат луѓе. Инвестирањето во стартапи не е исклучено, но сме многу претпазливи.
Мисијата на Гринагро е да им овозможи на фармерите преку правилна исхрана да дојдат до поголеми приноси и високо квалитетни производи.
Голема улога во разбирање на проблемите со загадувањето лежи во информирањето и подигањето на јавната свест.
Кај нас, клиентите добиваат она што ќе се договориме и како количина и како тип на храна. Работиме онака како што најголемиот дел од клиентите имаат потреба и очекувања.
На македонската индустрија и треба што поголема употреба на европски стандарди, за да бидеме изедначени на европскиот пазар.
Без оглед дали се работи за развиена или неразвиена економија, сите држави имаат проблеми со фалсификати, само разликата е во обемот и начинот на кој се пласираат на пазарот.
Нашата услуга е нешто со кое најмногу се гордееме и ветуваме дека нашите потрошувачи ќе излезат задоволни при секое нивно пазарување. Оттука произлезе и нашиот слоган кој гласи: “Пазарете со срце и задоволство”
Манифестацијата Стипендии ЕКСПО, која годинава се одржа по четврти пат, успешно го промовираше огромното значење што стипендиите го имаат за отворање и зголемување на пристапот до високото образование.
Во денешно време кога конкуренцијата во Скопје и Македонија е голема, мислевме дека ќе ни биде тешко да се пробиеме, но се покажа дека трудот, љубезноста и посветеноста кон нашите клиенти и најмногу од се, квалитетот, се вистинската формула за нашиот успех.
Топлината на луѓето што ја почувствував овде е она што најмногу ме предизвика да дојдам во Македонија и идниот регионален центар да го формирам во Скопје.
Вработување.ком и Вработување лизинг се двете најактивни агенции во земјава од брендот Вработување. Вработување.ком посредува при вработување, додека Вработување лизинг посредува при ангажирање на привремени работници.
Зградата во која се наоѓа баров е од 1920 година и има уште еден алтернативен излез. Тоа беше главната идеја, да се држиме строго до некои speakeasy правила. Почнуваме постепено да пишуваме една сосема друга историја во урбаниот живот во Скопје.
Отежнувачка околност при работењето е и релативно слабата економска моќ на просечниот Македонец. Освен во урбаните средини, во селата културата на поставување на греење е на многу ниско ниво, секако, главно од финансиски причини.
Јас секогаш потенцирам дека е потребно да се подобри културата на менаџерите, во смисла на тоа дека е потребно да користат правни услуги ако сакаат да бидат заштитени. Трошокот за тоа е многу мал, а штетата може да биде многу голема.
Електричните возила се нешто што сигурно ќе дојдат, но тоа нема да биде брзо. За тоа е потребно и посебно инфраструктурно решение, а важен фактор е и нивната висока цена
Она што ние го правиме наликува на стрес-тест, преглед, разголување, студено попишување на проблеми и недостатоци. Природно, кај компаниите во Македонија се уште постои отпор кон ваквиот пристап.
Водејќи се според вистински принципи и цели, кои вклучуваат стремеж кон што поквалитетни производи со модерен дизајн и разновидна понуда, ние полека но сигурно успеавме во својата цел – создадовме едно успешно македонско производство.
Комплексот Бел Камен е идеален за вистински одмор и рекреација во секој период од годината, бидејќи се наоѓа во предел кој изобилува со природни убавини.
Наша цел е да е изградиме силен и прогресивен однос адвокат - клиент базиран на меѓусебна почит и доверба, со максимална посветеност на трите клучни вредности: стратегија, професионализам и ефикасност.
Некогаш било убаво да си занаетчија. Напорно, макотрпно, но убаво. Денес да си занаетчија значи едвај да врзуваш крај со крај.
Volkswagen и Škoda се омилени на пазарот, Audi нема конкуренција во премиум сегментот, а Porsche е јаготката на врвот...