недела, 20 септември, 2020
Почетна Меки вештини

Меки вештини

На секоја од обуките учество ќе земат по 25 студенти, вкупно 100 студенти на целата академија. Истите ќе следат обуки на следните теми: комуникација, динамика на тим, влијание во решенија и лидерство.
Можеби вие сте најтрудољубивиот работник во компанијата кој најефективно си ја извршува задачата, но доколку самите не побарате вашиот труд да се цени, многу се мали шансите дека шефот сам ќе ви го понуди тоа.
Клучно е она што го кажувате, како го кажувате и колку пати го повторувате.
Постојат задачи на вашата листа за извршување кои само вие може да ги завршите, но тоа не значи дека не треба да научите и некој друг од вработените да ги извршува задачите. На обуката на вработените гледајте како инвестиција.
Кога клиентите се вознемирени, последно нешто што сакаат да слушнат е дека нивните решенија се против политиката на компанијата. Може да се придржувате кон правилата но понудете флексибилност.
Способноста да управувате со времето ќе ви помогне навреме да ги завршите обврските, да ги испочитувате роковите и да го намалите стресот на работа.
Менторот кој само зборува и ги занемарува вашите идеи е лош избор.
Едноставното наведување на факти и бројки не е доволно за да ја убедите публиката. Затоа, поврзете ги фактите со ваше лично искуство и тоа што е важно за публиката.
На секој вработен му треба добар ментор. Ако сакате да им помогнете да станат лидери тогаш треба да стоите зад нив и да им давате поддршка.
Соочувањето и справувањето со неочекуван проблем е можност да ја покажете вашата иницијатива, како можете да работите под притисок и да ги истакнете лидерските способности.
“Малиот“ разговор ќе го претворите во конверзација, споделувајќи информации што може да ви помогнат на вас и другата личност да најдете заеднички јазик.
Решавањето на проблемите со позитивен став е од суштинско значење за постигнување на успех во кариерата.
Маск не одговара на електронска пошта веднаш. Ги избегнува телефонските повици кога може и на тој начин успева да се држи до својот распоред.
Давањето на отказ на ваквите вработени не е секогаш опција и затоа лидерот мора да научи како да остане сталожен и професионално да управува со нив.
Доследноста е многу важна кога станува збор за одржување на успехот.
За работодавачот е полесно да го обучи работникот, на пример, како да користи одредена компјутерска програма, отколку да го обучи кандидатот на некоја мека вештина, како што е трпението.
Емоционално интелигентните луѓе ги неутрализираат тешките и токсични личности без создавање на непријателства.
Кога менаџментот учи ефективни начини за да се справи и да даде конструктивна критика, вработените ќе може да учат од своите грешки и да имаат корист од нив.
Проблемот во менаџментот на Балканот е системот на негативна селекција - често вработуваме полоши од себе, затоа што се плашиме од подобрите. Но не заборавајте - со кого си, таков си.
Донесувањето одлуки е една од најважните меки вештини што треба да ја поседуваат продавачите. Тоа се однесува на способноста да се разбере ситуацијата и да се преземе акција во вистинско време.
Позитивниот став игра голема улога во вашата кариера. Ако имате позитивен став тогаш поголеми се шансите да постигнете успех во вашата кариера.
Не се фокусирајте на проблемите во вашиот живот, туку во наоѓање на решенија и преземање на позитивни промени.
Додека преговарате не ги менувајте вашите изјави и не користете зборови што можат да ја збунат другата личност.
Лидерот кој разменува идеи може полесно да управува со вработените и да создаде продуктивна работна средина. Тој ја разбира важноста на слушањето на идеите на другите луѓе.