Почетна Настани

Настани

Во рамките на конференцијата беше одржан и мини Саем на социјални претпријатија од Македонија и Албанија, кои имаа можност да ги претстават своите услуги и производи пред присутните гости и учесници.
Архитектонскиот стил брутализам бил многу популарен во 50-те и 60-те години на минатиот век.
Бизнис Инфо годинава ја има честа да биде медиумски партнер на Nordic Business Forum, еден од најголемите бизнис настани во Европа. 
Ова случување планирано е да обедини над 150 учесници од најразлични профили професионалци од сферата на туризмот, претставници на невладиниот сектор, локалната самоуправа, бизнис секторот, како и од медиумите.
Tрадиционално по седми пат вчера се одржа најголемиот собир на женската бизнис елита организиран од Моира Форбс, главен и одговорен уредник и потпретседател на магазинот Forbes.
Интернационалниот фестивал повторно ќе се одржи во словенечкиот крајбрежен град Порторож, од 17-18 октомври под мотото Creativity 4 Change.
Имате сопствен бизнис или сте директор на растечка компанија? Во тој случај не ја пропуштајте последната можност оваа сезона да ја запознаете заедницата на претприемачи на ЦЕЕД Македонија.
Фондот е формиран на 31.03.2017 година и заклучно со 10.03.2019 година оствари принос од основање од 51,64%. Во текот на календарската 2018 година, годишниот принос изнесуваше 34,28%.
Бизнис ангелите можат да одиграат клучна улога во просецот и оттука произлегува и потребата за зголемување на ваквиот тип на инвестиции.
За време на предавањето, од страна на регионалниот директор на ЦЕЕД Јован Маџовски, присутните ќе имат можност да слушнат што значи да се биде бизнис ангел и како можат бизнис ангелите да им помогнат на стартапите и бизнисите.
Од 2014 година, досега, програмата за менаџирање со продажни тимови е спроведена на пет групи или на 98 учесници во рамки на редовната програма на ЦЕЕД Македонија.
“Ако не сте подготвени да поднесете загуба и негативен исход од вашата инвестиција, тогаш не можете да бидете бизнис ангел“.
Во пријатна атмосфера и исклучително позитивна енергија присутните имаа можност да се дружат, да разменат искуства.
Women in Adria MK заедно со жените во бизнисот од ИМЕ програмата ве покануваат на средба на којашто ќе се зборува на тема Посебноста на жените во бизнисот.
Освен членовите на ЦЕЕД Македонија, за учество можат да се пријават сите сопственици и менаџери на мали и средни компании.
На овој глобален настан учествуваше македонска делегација со свои претставници од бизнис секторот, социјалниот бизнис, невладиниот сектор, како и од академскиот свет.
Настанот го води Др. Јован Маџовски, регионален менаџер на ЦЕЕД за Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Молдавија и Танзанија.
Сите создадени дела на малите уметници ќе бидат изложени во филијалата на Халк банка и во текот на ноември понудени на продажба на деловните клиенти на банката, а собраните средства потоа ќе бидат донирани во Домот.
Дефинирајќи ги податоците како “новото гориво на иднината“, претприемачи, претставници на бизнис секторот и експерти од Македонија, САД и други земји на Балканот, ја разработија проблематиката поврзана со правилно управување на податоците за подобрување на работата и резултатите во бизнис секторот.
На настанот ќе се дискутира за тоа како бизнисите можат да го подобрат нивниот начин на работење преку користење и менаџирање на податоците на најдобрите можни начини.
Членовите на CEED бизнис клубот ја опремија куќата на Intersoft која што широко ги отвори вратите за соработка.
Наградата значи и промовирање и признание на организацијата која е посветена во интегрирање на успешните практики во делот на управувањето со човечките ресурси, како една од носечките алки во делувањето на компанијата.
Компаниите што се дел од клубот, во инспиративна атмосфера со пријатна музика и чашка Златен Даб, ги претставија своите производи и услуги, се дружеа и разменуваа искуства и контакти.
На настанот присуствуваа 40-тина луѓе, а на крајот беа доделени сертификатите до сите ментори и учесници на предакцелераторската програма.