Почетна Видео

Видео

Најчитани

Рестораните може да бидат отворени три или четири дена во неделата, вели познат шеф

Англиско-францускиот готвач Мишел Алберт Ру, кој има две Мишелин ѕвезди, ги спомна тешкотиите во угостителството, за кои верува дека ги предизвикала и генерацијата Z...

Даваат 450 евра ако вработените дојдат на работа со велосипед

За многумина, одењето на работа значи да бидат заробени зад воланот на автомобилот поради сообраќаен метеж или туркање за место во јавниот превоз. Како европските...

Тежат 43 милијарди долари и продаваат слатки, а никој не ги видел нивните погони

Слатките по кои цел свет „полуде“ се дело на познатиот Мишел Фереро. Човекот кој ја создаде империјата на слатките почина пред девет години, а...

Кои земји во светот се најсреќни за младите луѓе?

Maкедонија на оваа листа се наоѓа на 67 место. Авторите на „World Happiness Report“ ги истражувале разликите меѓу генерациите, откривајќи кои земји се најсреќни за...

Зголемени и извозот и увозот – Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Грција,...

Според дефинитивните податоци на Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија, во периодот јануари – декември 2022...