Главна категорија

Алтернативите на растително месо добиваат сè поголема популарност бидејќи расте бројот на луѓе кои настојуваат да го намалат внесот на месо за да си помогнат на себе, на животните и на околината.
Корисниците на Goldtag можат да купуваат, продаваат и да споредуваат златни продукти и во услови на пандемија.
Освен за достава на храна од ресторани и продавници, Wolt ги прошири своите услуги во малопродажниот сектор.
Неодамна беше формиран и Стартап Совет на ФИТР, на кој една од главните стратешки цели ќе биде креирање на долгорочна стратегија за привлекување на дигитални номади во Северна Македонија.
Со неговата смрт, Франција загуби еден од најголемите модни визионери, познат по футуристичките креации.
Чапек го ангажираше за прв пат како практикант, кога Карим беше на постдипломски студии. После тоа, овој Американец работел како постар организатор на деловно работење, а потоа и како директор на корпоративна стратегија. 
Фигерс сега има 31 година и е извршен директор на компанијата Figgers Communication и фондација која им помага на децата во згрижувачки семејства.
Пред 10 години основачот на Nanobit, хрватската компанија, која стана дел од шведската групација Stillfront Group за 148 милиони долари, криел дека започнал бизнис. “Отсекогаш знаев дека сакам да управувам со мојата судбина и се совпадна дека тоа што го сакам е исто така профитабилно“, рече Алан Сумина еден...
Членови на Советот во оваа фаза се Анета Пешева од МАСИТ, Дејан Алексов од Стартап Македонија, Ѓорѓи Рафајловски, Стефан Митевски и Бистра Кумбаровска како претставници на стартап заедницата кои ќе работат про боно.
Наградените старт-ап проекти се 3/4 етно на Јасмина Василевски, Благите на баба на Светлана Папачек, Б6 beer bar на Ана Котевска и ORION smart unlock на Никола Ковачевски
Низа средби го тргнаа од улицата, а некои од луѓето што ги запознал му помогнаа да дојде до интервју за работа. Наскоро тој стана еден од основачите на компанијата Sun од Виетнам во 2012 година и сега е нејзин шеф.
Според извештајот, оваа година во Европа, благодарение на инвестициите, се “создадоа“ дури 18 технолошки стартапи чија проценка надмина една милијарда долари (т.н. еднорози).
Портофолиото на ФИТР брои 305 стартап компании со вкупно кофинансирање од 17,3 милиони евра.
Canvas бизнис моделот е составен од девет клучни точки, во коишто се содржани неколку битни прашања, на кои претприемачот треба да најде соодветен одговор.
Озлем, која е ќерка на лекар кој исто така од Турција дошол во Германија, вели дека дури и на денот на венчавката нашле време да поминат во лабораторија.
Познат е по тоа што станува милијардер на свои 49 години, но и по тоа што е ексцентричен кога станува збор за трошење на заработените пари на луксуз.
Miniso денес има над 4.200 продавници од кои 60% се во Кина, а остатокот во 80 земји во светот.
Денес им помага на многу компании да ги организираат своите финансии, а исто така тој е и мотивациски говорник.
Битола Старт-ап центар е првото локално партнерство за вработување кое се спроведува во рамките на проектот на Меѓународната организација на трудот, Зајакнување на социјалниот дијалог, со финансиска поддршка од Европска Унија.
Приматот го има Германија, веќе втора година по ред.
Според Forbes, богатството на Ек вреди 3,6 милијарди долари, што сугерира дека тој е подготвен третина од тоа да го претвори во инвестиции
Целта на партнерствата е креирање на повеќе и подобри работни места, а уште повеќе добива на значење во услови на кризата предизвикана од Ковид-19 која што значително го погоди пазарот на трудот
Еден банкар рекол дека на прв поглед помислил дека се работи за муштерија, а не за сопственик на Lidl.
Искуството од идејата Македонско село да прерасне во Старт ап село да се примени и во пет градови низ државата со можност за coworking на посебни државни локации.